BIST 100 Endeksi, Fitch’in Türkiye’nin kredi not ve görünümünde olumlu revizyona gitmesi sonrası haftaya olumlu başlasa da dalgalı bir seyir izliyor. Endeks destek ve direnç seviyeleri arasında gün içerisinde volatil bir görünüm sergiliyor. Endeks 9200 seviyesine yönelse de gelen kâr satışları ile 9000 desteğinin altını test etti. Endeks gün içi kayıplarının bir kısmını geri alarak günü %0,7 oranında düşüşle 9069 seviyesinde tamamladı. 9100’ün üzerinde kalması halinde endeksin 9240 ve 9300 dirençlerine doğru yükseliş gösterme potansiyeli bulunuyor. Düzeltme hareketinin devam etmesi halinde 9000 destek olarak izlenebilir. 9000’in üzerinde kısa vadeli yönün yukarı kalmaya devam edeceğini söyleyebiliriz. 9000’in üzerinde kısa vadeli yükselen trenddeki hareket korunabilir. Bankacılık endeksi ise BIST 100’ün performansına olumlu katkı sağlıyor. Bankacılık endeksinde son dört işlem gününde değer kazancının %10,7’ye ulaştığını belirtelim. Bankacılık endeksinde 10.000 destek,10.480 direnç olarak takip edilebilir. 10.000 seviyesi yukarı yönlü hareketin devamı için öne çıkıyor. Yurtdışı gelişmelere bakacak olursak; ABD’de Şubat ayı enflasyon verileri beklentilerin hafif üzerinde açıklandı. Yıllık manşet enflasyon %3,1’den %3,2’e yükselirken, yıllık çekirdek enflasyon ise %3,9’dan %3,7’ye geriledi. Enflasyon verisi sonrası, vadeli kontrat işlemlerine göre Fed'den faiz indiriminin yüksek ihtimalle Haziran ayında başlamasına yönelik beklenti devam ediyor. Fed’in enflasyon hedefi %2 iken, son durumda çekirdek enflasyon yaklaşık olarak 2 katı seviyesine yakın bulunuyor. Dolayısıyla da önümüzdeki aylarda çekirdek enflasyonun seyri öne çıkıyor. Hatırlanacağı üzere Fed Başkanı Powell faiz indirimine başlamak için enflasyonun hedefe gerilediğinden emin olmak istediklerini ve bu güveni kazandıklarında faiz indirimine başlamanın uygun olacağını belirtmişti. Enflasyonla mücadeleyi kazandıklarına ikna olana kadar faizleri düşürmek için acele etmeyeceklerini ifade etti. Powell; politika faizinin sıkılaştırma döngüsü için muhtemelen zirvede olduğunu belirtirken, bu yılın bir noktasında faizi düşürmeye başlamanın uygun olacağını öngörüyor. ABD borsaları ise enflasyon verilerinin sonrasında yükseliş gösterirken, olumlu kapanış gerçekleştirdi.
EUR/USD paritesi 1,09-1,10 bandındaki hareketine devam ediyor. ABD enflasyon verileri sonrasında 1,09 desteğine geri çekilse de üzerinde kalma eğilimi gösteriyor. 1,09 desteğinin üzerinde kaldığı sürece 1,10 direncine doğru yükseliş ileri taşınabilir. 1,10 direncinin üzeri ise yükselen trendin devamı açısından öne çıkıyor. 1,08 ise ana destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kısa vadeli görünümün olumlu olduğunu belirtelim. TL dolar karşısında güç kaybına uğruyor. Dolar kuru direnç seviyelerinin üzerine yükseliş gösteriyor. Dolar kuru yukarı yönlü baskı ile 32,10 seviyesinin üzerine yöneldi. 32,00’nin üzerinde 32,20 ve 32,30 direnç, 32,00 ve 31,90 ise seviyeleri destek olarak izlenebilir.
Petrol fiyatları kısa vadeli bant hareketinin altına geri çekildi. Brent petrolde 79,30 dolar destek, 83,50 dolar ise direnç seviyesidir. Sert yükseliş sergileyen ve rekor tazeleyen altın ons fiyatları ABD enflasyon verilerinin ardından güç kaybetti. Altın onsun ilk aşamada 2145 dolar desteğini koruması kısa vadeli yönün yukarı kalması açısından önemli. 2120 dolar sonraki destek seviyesidir. 2195 dolar tarihi zirve seviyesi ise direnç olarak takip edilebilir. Gram altında, dolar kurunun genel desteği sürüyor. Altın onstaki geri çekilme ile 2253 TL seviyesinde güç kaybına uğradı. Bu seviye direnç olarak izlenebilir. 2220 TL desteğinin üzerinde görünümün olumlu olduğunu belirtelim.