Sanal para ile risk almadan gerçek piyasa koşullarında hemen işlem yapmaya başlamak için

Dolar / Türk Lirası - 25 Kasım 2016

Kurdaki düşüşler zor, yükselişler kolay olur

2913 gün önce - 25.11.2016
Kurun yükseldiği bir ülkede ihracatın artması beklenir. Oysa TL’nin son iki yılda neredeyse yüzde 40 değer kaybetmesinin ardından ihracatın aynı süreçte geriliyor olması zaten kendi başına ekonomik durumun ne denli olumsuz olduğunun bir göstergesi. Türkiye şu aşamada jeopolitik unsurları besleyerek ekonomisini ayakta tutmaya çalışan bir durumda. Avrupa Birliği Türkiye’yle ilgili görüşmeleri askıya aldı. Verilen teşviklerse genellikle olumlu sonuç vermemiş durumda. Hal böyleyken yabancı yatırımcının TL’yi daha çok ıskontolarken dün TCMB’nin yaptığı gibi sürpriz faiz artırımlarının da bir işe yaramadığını görüyoruz. Uzun lafın kısası Türkiye’nin risk algısı son iki seneden beri o denli değişti ki enflasyon üzerine konan diğer risk primlerinin en az 400 baz puan olması gerekliliği ortaya çıkıyor. Zaten bu nedenledir ki dünkü seansta TL’deki değer kazancı yerini belirgin bir değer kaybına bırakmış durumda. Bu sürecin bugün de devam etmesi normal. Zira TCMB’nin faiz artırdıktan sonra hemen satış müdahalesi yapması yanlış olur. Dolar’ın uluslararası piyasalarda bir miktar düşebilecek olması kurun düşüşüne neden olsa da bunun etkisi şu aşamada oldukça sınırlı kalır. Yani düşüşler zor, yükselişleri kolay olur.
Son DurumTeknik Seviyeler
3,4523Değişim% Değiş.
3,47590,27

Açılış

3,4429

Yüksek

3,4759

Düşük

3,4429

Son

3,4523

Net Değişim

0,0093

% Değişim

0,27

Önceki Gün

3,443

Dir./DestekFibonacci DüzeltmeGüniçi Düzetme %

% 0

3,4534

% 5

3,4492

3,5062

0%

3,4534

% 10

3,4450

DİR.

3,4739

% 21.4

3,4353

% 21.4

3,4353

3,4746

% 38.2

3,4212

% 38.2

3,4212

PVT.

3,4218

% 50

3,4112

% 50

3,4112

3,3902

% 61.8

3,4013

% 61.8

3,4013

DES.

3,3697

% 78.6

3,3871

% 78.6

3,3871

3,3375

% 100

3,3691

% 90

3,3775

% 95

3,3733

% 100

3,3691

Günlük Beklenti

Haftalık Beklenti

Uzun Vade

Yatay

Aşağı

Yatay

Back to Top