ABD’de tarım dışı istihdam verisi 3 milyon olan beklentilerin üzerinde 4,8 milyon kişi artarken, işsizlik oranı yine tahminlerden olumlu olacak şekilde %13,3’ten %11,1 seviyesine geriledi. Koronavirüs salgınında kapatılan restoran ve diğer hizmet sektörü yerlerin tekrar açılması Haziran ayında istihdamın artmasında etkili oldu. İstihdam verilerinde artış yaşansa da, ABD’de ekonomik görünümüne yönelik belirsizlik devam ediyor. Dün akşam toplantı tutanaklarını yayımlayan Fed, ülke ekonomisine yönelik kayda değer risklerin devam ettiğini ve ekonominin bir süre için oldukça uyumlu para politikasının desteğine ihtiyaç duyabileceğini belirtti. Küresel çapta ekonomilere yönelik belirsizlikler devam etse de, öncü ekonomik verilerde yaşanan toparlanma piyasalarda yukarı yönlü fiyatlamaya neden oluyor. Diğer yandan aşı konusunda yaşanan olumlu gelişmeler de piyasaların destek bulmasını sağlıyor . Genel olarak küresel borsalarda Mart ayının ortasından bu yana görülen yükselen trenddeki hareket korunuyor. Küresel çapta salgında yeni dalga gelmediği ve ekonomik verilerde belirgin bir bozulma olmadığı sürece borsalarda genel olumlu seyir devam edebilir.
Teknik olarak ABD S&P 500, Alman DAX endeksi ve BIST 100’ün görünümlerine bakacak olursak;
S&P 500: Kısa vadeli üçgen sıkışmasının üzerindeki seyrine devam eden S&P 500’de, 3155’in üzerinde kalıcı olunması halinde 3233 direnç seviyesine doğru yükselişin devamını görebiliriz.
DAX: Yükselen trendde hareket devam ederken, Alman Dax Endeksi sıkışma formasyonunu yukarı tamamladı. 12616 direncinin kalıcı olarak aşılması halinde endekste 1293 hedef direnç seviyesine doğru hareket yaşanabilir.
BIST 100: Endekste yükselen trendde güçlü teknik görünüm korunuyor. 116.800 seviyesinin üzerinde kalıcı olunması yükselişin ivme kazanması ve 117.500 direncine doğru hareketin devamı için öne çıkıyor. 115.500 ve 114.500 destek seviyeleri olup, 114.500’ün üzerinde kısa vadeli olumlu görünüm korunuyor olacak.