Endekste 4752 desteği ikili dip için önemli…

Fed’in para politikasının gidişatını belirlerken, yararlandığı ve seyrini göz önünde bulundurduğu veriler olan kişisel tüketim harcamaları enflasyonu (PCE) beklentilerin altında açıklandı. Manşet PCE yıllık bazda %5,4’ten %5’e, çekirdek PCE ise %4,7’den %4,6 seviyesine geriledi. PCE rakamları tüketim eğiliminin beklenenden daha hızlı yavaşladığına işaret ederken, önümüzdeki dönemde bu eğiliminin sürmesi 2024’te faiz indirim beklentilerini güçlendirebilir. ABD borsalarında verilerin ardından kısa vadeli görünümün güçlendiğini belirtelim. PCE verilerinin sonrasında bu hafta gözler cuma günü ABD’de açıklanacak olan mart ayı istihdam verilerinde olacak. İstihdam piyasasında, ücretler tarafında rakamların yumuşamaya işaret etmesi enflasyon kanalına olumlu yansıması bakımından öne çıkıyor. Fed bir sonraki toplantı için bu verilerin seyrini değerlendirip faiz kararını şekillendirecektir.

 

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli alçalan trenddeki hareket devam ediyor. Endeks cuma günü %1,7 oranında düşüşle 4813 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Böylece 4880 desteğinin altında haftayı tamamlamış oldu. Yeni haftada Asya borsaları olumlu seyir izlerken, yaşanan satış baskısının ardından endeksin yurt dışı borsalara paralel yukarı tepki gösterebilir. 4880 direnç haline gelirken, bu seviyenin üzeri tepki alımlarının ileri taşınması ve yükselişin 5000 direncine devamı için öne çıkıyor. 4752 ana destek olup, endeksin bu seviye üzerinde ikili dip oluşturması için önemli. Aksi halde satış baskısının ileri taşındığını görebiliriz.


 

OPEC+ mayıs ayından itibaren günlük 1 milyon varili aşan petrol üretimi kesintisine gitme kararı aldı. Petrol fiyatları OPEC+’in kararı ile sert bir şekilde yükseliş gösterdi. Kısa vadeli sıkışmasını yukarı tamamlayan petrol fiyatlarında görünüm güçlü. Brent petrolde 82,3 dolar destek konumunda iken, 85 dolar ve 86,50 dolar hedef direnç seviyeleridir.


Back to Top