Sanal para ile risk almadan gerçek piyasa koşullarında hemen işlem yapmaya başlamak için

TL varlıklar global piyasalardan negatif ayrışıyor

Trump seçim zaferinden sonra 3,30 seviyesini test ederek tarihi zirve yenileyen dolar kuru daha sonra global piyasalarda yaşanan toparlanma hareketine eşlik etmekte zorlanıyor. Son haftalarda yaşanan seyirde diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine paralel bir seyir izleyen kur için yılbaşından bu yana performans değerlendirildiğinde farklı bir resim ortaya çıkıyor. Birkaç hafta önce oldukça uzakta gibi gözüken seviyeler artık yavaş yavaş destek konumunda. Kısa vadeli TL hareketine bakıldığında 3,18-3,20 aralığı belirgin destek haline gelirken, yukarıda tarihi zirve seviye olan 3,30 direnç olarak takip edilecektir. Dolar kurunun yüksek seviyelere yerleşmesi orta uzun vadeli enflasyon beklentilerini de negatif etkileyeceğinden olumsuz. Benzer şekilde TL tahvil faizlerinde getiri eğrisinin uzun taraftan başlayarak çift hanelere doğru yerleşmesi de risksiz faiz getirisini yukarı çektiği için TL varlık fiyatlarına dair potansiyeli aşağı çekmekte.


ABD’de Trump seçim zaferi sonrasında altyapı harcamalarına hız verileceği ve yaklaşık 500-600 milyar dolar tutarında bir ek borçlanmaya gidileceği beklentisiyle ABD tahvil faizlerinde sert bir yükseliş yaşandı. ABD ve Alman tahvil faizleri arasında getiri farkının dolar lehine artması doların cazibesini artırarak EUR/USD paritesini aşağı çekmekte. Paritede 1,0850-1,10 bandının geçerli olmasını bekleriz.

Bu kapsamda değerlendirildiğinde Euro kuru için de 3,48-3,50 seviyesi destek olarak takip edilecektir, yukarıda 3,60 seviyesi ara direnç ve tarihi zirvenin geçtiği 3,70 de kuvvetli direnç konumunda.


Diğer para birimlerine bakacak olursak, GBP/USD için 1,27 ve USD/JPY için de 107 de direnç olarak takip edilebilir. Risk iştahının artmasıyla USD/CHF de 0,99 seviyesini hedeflemekte.

 

Back to Top