BIST 100 Endeksi yeni yılın ilk işlem gününe olumlu bir başlangıç yaptı. Endeks 9800 desteğine doğru geri çekilse de tepki ile karşılaştı ve kazanımlarını ileri taşıdı. Endeks buna paralel 9900 direncinin üzerine yönelirken, %1,3 oranında yükseliş gösterdi. Bankacılık endeksi ise %3,1 oranında değer kazandı. Endekste 9900’ün üzeri son günlerdeki düzeltme hareketinin geride kalması ve yeniden görünümün güçlenmesi adına önemli. 9900’ün üzerinde yeniden kısa vadeli görünümün güçlenmesi ile beraber endeks 10.000 ve 10.050 dirençlerine doğru yükseliş gösterebilir. 10.050 seviyesi daha öncesinde endekste oluşan sıkışma hareketinin üst bandına işaret ediyordu. Dolayısıyla da 10.050 direncinin yukarı kırılması endekste yükselen trendin devamı anlamına gelecektir. 9900’ün altında 9800 destek olarak izlenebilir. 9800 desteğinin üzerinde endekste tepki yükseliş potansiyeli korunuyor olacak. Bu seviye stop loss olmak üzere trade amaçlı alım yapılabilir ve trade pozisyonları korunabilir görüşündeyiz. Bankacılık endeksinde 14.600 desteğinin üzerinde görünümün olumlu olduğunu belirtelim. TCMB’nin faiz indirim sürecine girmesinin katkısıyla 15.000’in üzerinde ilk etapta 15.200 direncine yükseliş görebiliriz. Bugün içeride Aralık ayı enflasyon verileri ön planda olacak. Aylık enflasyonun %1,6 gerçekleşmesi beklenirken, buna göre yıllık enflasyon %47,09’dan %45,20 seviyesine geriliyor olacak. Enflasyonun ana eğiliminin Kasım ayında yataya yakın seyrettiğini belirten TCMB, öncü verilerin Aralık ayında ana eğilimde düşüşe işaret ettiğini vurguladı. Son çeyreğe ilişkin göstergelerin yurt içi talebin yavaşlamayı sürdürerek enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelerde bulunduğunu gösterdiğine işaret eden TCMB, temel mal enflasyonunun düşük seyretmeye devam ederken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin belirginleştiğini ifade etti. İşlenmemiş gıda enflasyonunun önceki iki aydaki yüksek seyrin ardından Aralık ayında ılımlı göründüğünü değerlendirdi. TCMB enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının iyileşme eğilimi sergilemekle birlikte, dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiğini açıkladı. Para politikasındaki kararlı duruşun yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşüreceğini ve dezenflasyon sürecini güçlendireceğini belirten TCMB, maliye politikasının artan eşgüdümünün de bu sürece önemli katkı sağlayacağını ifade ediyor. Diğer yandan TCMB son dönemde yılın son çeyreğinde sözleşme yenileme oranının üçüncü çeyreğe kıyasla azalıyor olmasını ve sözleşmelerde referans olarak kullanılan artış oranlarının gerilemesini, Aralık ayında da aylık kira enflasyonunun yavaşlayacağına işaret ettiğini değerlendirdi. Diğer yandan TCMB’nin son enflasyon raporunda 2025 için enflasyon beklentisini %14'ten %21 seviyesine yükselttiğini belirtelim.
BIST100:Endekste yukarı yönlü bir başlangıç bekliyoruz. 9900 direncinin üzerine yönelen endeks yeniden güçlenme eğilimi gösteriyor. 9900 desteğinin üzerinde kısa vadeli yön yukarı kalmaya devam edecek. Buna paralel bu seviyenin üzerinde yeniden 10.000 ve 10.050 dirençlerine doğru yükseliş görebiliriz. 10.050 direncinin aşılması ile yükseliş ileri taşınabilir. 9800 desteğinin üzerinde tepki alımları korunabileceğinden bu seviye stop loss olmak üzere trade amaçlı alım yapılabilir…
TL Bonolar:İçeride tahvil-bono faizleri dün düşüş gösterdi. Gösterge tahvil faizi %40,00, 10 yıllık tahvil faizi ise %28,60 seviyesi civarında hareket ediyor. ABD tahvil faizleri son dönemde yükselişin ardından hafif geri çekiliyor. Gösterge tahvil faizinde %41,00, 10 yıllık tahvilde %29,00 destek seviyeleri olarak takip edilebilir…
USD/TL:Doların küresel çapta güçlenmesi ile bazı gelişmekte olan ülke para birimleri değer kaybına uğruyor. TL paralel bir seyir izlerken, dolar kuru kademeli yükseliş gösteriyor. 35,30’un üzerine yönelen dolar kurunda 35,40 ve 35,50 dirençler olarak izlenebilir. 35,30’un altında 35,20 ve 35,10 sonraki destek seviyeleridir…
EUR/USD:Parite son üç aydır alçalan kanalda zayıf bir seyir izliyor. Parite son durumda 1,0330 olan önceki dip seviyenin de altına geri çekildi. 1,03 desteğinin de altına yönelen paritede dip oluşumu henüz gerçekleşmedi. 1,03’ün altında 1,02 sonraki destek olarak izlenebilir. 1,0330’un üzerinde 1,04 ise ana direnç olarak korunuyor…
Yukarıda yapılan hiçbir yorum ve bilginin bütünlüğü, doğruluğu ve değişmeyeceği garanti edilemez. Burada yer alan bilgiler genel nitelikte olup yatırım danışmanlığı hizmeti kapsamında sunulmamaktadır. İfade edilen görüşler hiçbir şekilde ve surette alış veya satış teklifi olarak değerlendirilmemelidir. Bu bilgilerin ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından dolayı doğabilecek zararlardan QNB YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. (QNB INVEST) hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez. QNB INVEST yorumda adi geçebilecek şirket veya şirketlerin menkul kıymetlerini portföyünde bulundurabilir ve/veya bu şirketlere danışmanlık hizmetleri verebilir. QNB INVEST bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden, iletilmesinden, alınmasından ve saklanmasından sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve QNB INVEST’in görüşlerini yansıtmayabilir. Burada yer alan bilgilerin tümü veya bir kısmı QNB Invest’in yazılı izni olmadan çoğaltılamaz, yayınlanamaz veya üçüncü kişilerle paylaşılamaz.