BIST 100 Endeksi destek ve direnç bölgeleri arasında volatil bir seyir izledi. Endeks son günlerde güne olumlu bir başlangıç yapsa da gün içerisinde güç kaybına uğradı. Endeks açılış itibariyle yukarı tepki ile kısa vadeli dönüş işareti göstermesi sonrasında bu eğilimin ilerleyen işlemlerde kalıcı olamadığını gözlemledik. Endeks dün ise 9730 olan önceki dip olan ana desteğinin altına yönelim sonrasında 9700 seviyesine doğru geri çekildi. Endeks gelen tepki alımları ile yeniden 9730 seviyesinde güç toplarken, devam eden işlemlerde 9900 direncinin üzerine yükseldi. Endeks bu seviyenin üzerinde kapanışla birlikte %0,9 oranında değer kazandı. Bankacılık endeksi ise %2,8 yükseldi. Endeksin önemli destek seviyesinin altını test edip aşırı satım bölgesine ulaşıp günü artıda tamamlamasını kısa vadeli dip oluşumu ve artık dönüş gerçekleştirmesi adına olumlu buluyoruz. Dolayısıyla da 9730-9700 aralığının kısa vadeli dip bölge olduğunu düşünüyoruz. Bu aralığın üzerinde trade amaçlı alım yapılabilir, mevcut trade pozisyonları korunabilir ve trade fırsatları değerlendirilebilir görüşündeyiz. 9900 direncinin aşılması ile birlikte bu seviyenin destek haline geldiğini söyleyebiliriz. 9900 desteğinin üzerinde kısa vadeli yönün yukarı kalması ile birlikte endeks ilk etapta 10.100 ve 10.200 dirençlerine doğru yükseliş gösterebilir. 10.200 direncinin aynı zamanda sıkışma bandının üst bölgesine işaret ettiğini ve bu seviyenin aşılmasının endeksin geçtiğimiz hafta bıraktığı boşluğu tamamlaması adına önemli olduğunu belirtelim. Bu durumda ise endekste yeni bir yükselen trendin başlayabileceğini söyleyebiliriz. Bankacılık endeksi ise yaşanan sert geri çekilme sonrasında yeni haftaya tepki alımları ile başlamıştı. Bankacılık endeksindeki bu haftaki yükseliş %3,9 oranına ulaştı. Bankacılık endeksinin de kısa vadeli dönüş işareti gösterdiğini değerlendiriyoruz. 13.000 direncini aşması sonrasında bu seviyenin üzerinde kalınması halinde yukarı yönlü hareketin devamını görebiliriz. 14.000 ise direnç olarak takip edilebilir. 13.000’in altında 12.800 ilk planda destek olarak öne çıkıyor. Yurtdışı gelişmelere baktığımızda; ABD’de Temmuz ayı ÜFE beklentilerin altında açıklandı. Yıllık ÜFE ise %2,6’dan %2,2’ye geriledi. Veriler sonrasında küresel risk iştahı arttı. Bugün ise TÜFE verileri küresel piyasaların odağında olacak. Yıllık manşet enflasyonun Temmuz’da %3’te kalması, çekirdek enflasyonun ise %3,3’ten %3,2’ye gerilemesi bekleniyor. Fed son aylarda enflasyonun %2’lik hedefe doğru daha fazla ilerleme sağladığını, enflasyon konusundaki güvenin artması halinde faiz indiriminin Eylül ayında masaya gelebileceğini açıklamıştı. Enflasyon verilerinde belirgin bir sapma/bozulma olmadığı takdirde Eylül ayı için faiz indirim beklentileri canlı kalmaya devam edebilir. Son durumda 25 ve 50 baz puan ile beklentilerin bulunduğunu belirtelim. Verilerin seyri asıl yılın geri kalan ayları olan Kasım ve Aralık toplantılarına yönelik faiz indirim beklentileri üzerinde etkili olabilir.
BIST100:Endekste yukarı yönlü bir başlangıç bekliyoruz. 9700 seviyesine geri çekilen endeks gelen alımlarla yeniden 9900 direncinin üzerine yükseldi. Endekste 9900 destek haline gelirken, bu seviyenin üzerinde kalınması ile birlikte ilk etapta 10.100 ve 10.200 dirençlerine doğru yükselişin devamını görebiliriz. Endekste 9730-9700 bölgesi kısa vadeli dip haline geldi. Bu aralığın üzerinde trade amaçlı alım yapılabilir…
TL Bonolar:İçeride tahvil-bono faizleri yükseliş gösterdi. Gösterge tahvil faizi %42,50, 10 yıllık tahvil faizi ise %28,60 civarında hareket ediyor. ABD tahvil faizleri ÜFE verisinin ardından yeniden geri çekildi. Gösterge tahvil faizinde %43,00, 10 yıllık tahvilde %29,00 destek seviyeleri olarak takip edilebilir…
USD/TL:Gelişmekte olan ülke para birimleri bu sabah dolar karşısında karışık bir seyir izliyor. Dolar kuru son dönemde ağırlıklı olarak 33,40-33,70 bandı içerisinde görünüm sergiliyor. Bu aralığın üst tarafına doğru güç kaybediyor. 33,60 ve 33,70 dirençler olarak takip edilebilir. 32,40 ve 33,30 destek seviyeleri konumunda…
EUR/USD:Parite ABD ÜFE verileri ile 1,0950 direncinin üzerine yükselerek 1,10 direncine ulaştı. Böylece parite son bir yıllık alçalan trendinin üzerine yükselmiş oldu. Paritenin 1,0950’nin üzerinde kalıcı olması kısa vadeli yükselen trendin ve yukarı yönlü hareketin devamı adına öne çıkıyor. Son bir yıllık alçalan trendin üzerinde ise uzun vadeli görünüm güçlenme eğiliminde olacak. 1,10’un üzerinde 1,11 sonraki direnç konumunda. ABD enflasyonunun geri çekilmesi halinde yükseliş görebiliriz…
Yukarıda yapılan hiçbir yorum ve bilginin bütünlüğü, doğruluğu ve değişmeyeceği garanti edilemez. Burada yer alan bilgiler genel nitelikte olup yatırım danışmanlığı hizmeti kapsamında sunulmamaktadır. İfade edilen görüşler hiçbir şekilde ve surette alış veya satış teklifi olarak değerlendirilmemelidir. Bu bilgilerin ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından dolayı doğabilecek zararlardan QNB YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. (QNB INVEST) hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez. QNB INVEST yorumda adi geçebilecek şirket veya şirketlerin menkul kıymetlerini portföyünde bulundurabilir ve/veya bu şirketlere danışmanlık hizmetleri verebilir. QNB INVEST bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden, iletilmesinden, alınmasından ve saklanmasından sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve QNB INVEST’in görüşlerini yansıtmayabilir. Burada yer alan bilgilerin tümü veya bir kısmı QNB Invest’in yazılı izni olmadan çoğaltılamaz, yayınlanamaz veya üçüncü kişilerle paylaşılamaz.