BIST 100 Endeksi’nde Temmuz ayından itibaren oluşan orta vadeli alçalan kanal bulunuyor. Orta vadeli alçalan kanalın içerisinde ise endekste Ekim’den beri var olan kısa vadeli alçalan kanal mevcut idi. Endeks 9000’in üzeri ile kısa vadeli alçalan kanalının üzerine yönelmesi sonrasında kısa vadeli görünümünü güçlendirmişti. Endeks devamında ise geçen hafta 9300 seviyesini de aşarak orta vadeli kanalının da üzerine yöneldi. 9300 seviyesi Temmuz’dan bu yana oluşan formasyonun trend direncine işaret ettiğinden endeksin bu seviyenin üzerinde kalıcı olması bu dört aylık alçalan kanalın yukarı tamamlanması için önemli idi. Endeks dolayısıyla da yükselişine devam ederken, Cuma günü 9500 direncine kadar ulaştı. Ancak endeks bu seviyede güç kaybına uğrarken, günü 9400 desteğinin altında tamamladı. Böylece endeks %0,3, bankacılık endeksi ise %0,5 oranında değer kaybetti. Endekste orta vadeli alçalan kanalın üzerinde yaşanan yükseliş sonrasında teknik göstergelerin aşırı alım seviyesinde olduğunu belirtelim. Dolayısıyla da endekste 9400 seviyesinin altında kalındığı sürece geri çekilme riski bulunuyor olacak. Buna paralel 9400’ün altında kısa vadeli düzeltme hareketinin gerçekleşebileceğini düşünüyoruz. Kısa vadeli kâr realizasyonu beklentimiz doğrultusunda 9400’ün altında 9300 desteğine geri çekilme gerçekleşebileceğinden temkinli olmakta fayda bulunuyor. 9300 alçalan kanalın üzerindeki hareketin devamı için öne çıkıyor. Bu seviye korunduğu takdirde aşağı yönlü hareket kısa vadeli düzeltme hareketi niteliğinde kalacak. 9300’ün altında 9200 desteğine geri çekilme ihtimali mevcut olduğundan 9300 mevcut trade pozisyonları için stop loss olarak izlenebilir. 9400’ün üzeri ise yeniden 9500 direncine yönelim için izlenebilir. Bankacılık endeksinde 13.000 desteği güçlü görünümün devam etmesi ve yeniden 13.300 direncine yükseliş için takip edilebilir. Aksi halde 12.700 ikincil destek seviyesidir. Haftanın ajandasına baktığımızda; Perşembe günü TCMB’nin faiz kararı öne çıkıyor. TCMB Ekim’de politika faizini %50’de yedinci kez sabit tuttu. Bu hafta da benzer bir karar bekleniyor. TCMB aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceğini ifade ediyor. TCMB; enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası araçlarının etkili şekilde kullanılacağını belirtiyor. Yurt içi talebin enflasyondaki düşüşü desteklemesine yönelik ifade ve son çeyrekte hizmet enflasyonundaki düşüş beklentisi faiz indirimine daha yakın bir duruş sergilediğini gösteriyor. TCMB son dönemde faiz indiriminin zamanlamasına yönelik sinyal vermeyip, temkinli duruşunu korusa da mevcut ifadelerinden önümüzdeki dönemde faiz indirimi için koşulların daha uygun gelebileceğini değerlendirmekteyiz. TCMB’den ilk faiz indirim beklentilerinin daha çok Aralık ve Ocak aylarında şekillendiğini belirtebiliriz.
BIST100:Endekste hafif alıcılı bir başlangıç bekliyoruz. Endeks Temmuz ayından bu yana oluşan alçalan kanalın üzerinde güçlü seyir izliyor. Ancak 9400’ün altında kaldığı sürece 9300 desteğine doğru geri çekilme riskinin olduğunu belirtelim. 9500’ün aşılması ise yükselişin devamı için öne çıkıyor. 9300 alçalan kanalın üzerindeki hareket için önemli. 9300 mevcut trade pozisyonları için stop loss olarak izlenebilir…
TL Bonolar:İçeride tahvil-bono faizleri hafif geri çekildi. Gösterge tahvil faizi %42,65, 10 yıllık tahvil faizi ise %30,00 seviyesi civarında hareket ediyor. ABD tahvil faizleri kısa vadeli yüksek seviyelerde görünüm sergiliyor. Gösterge tahvil faizinde %43,50, 10 yıllık tahvilde %30,50 destek seviyeleri olarak takip edilebilir…
USD/TL:Dolar küresel çapta güçlenirken, gelişmekte olan ülke para birimleri zaman zaman değer kaybına uğruyor. Dolar kuru 34,30-34,40 bandının hafif üzerine doğru denemelerde bulunuyor. 34,40’ın üzerinde 34,50 sonraki direnç seviyesidir. 34,30 ve 34,20 destekler olarak geçerli…
EUR/USD:ABD seçimleri sonrasında Trump’ın politikalarına yönelik beklentiler ile dolar güçlenme eğilimi gösteriyor. Paritede kısa vadeli alçalan trendde görünüm zayıf. Parite 1,06 olan Nisan ayı dip seviyesinin de altına geri çekilerek sonra bir yılın en düşüğüne yöneldi. 1,06 direnç konumunda. 1,05 destek olarak takip edilebilir…
Yukarıda yapılan hiçbir yorum ve bilginin bütünlüğü, doğruluğu ve değişmeyeceği garanti edilemez. Burada yer alan bilgiler genel nitelikte olup yatırım danışmanlığı hizmeti kapsamında sunulmamaktadır. İfade edilen görüşler hiçbir şekilde ve surette alış veya satış teklifi olarak değerlendirilmemelidir. Bu bilgilerin ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından dolayı doğabilecek zararlardan QNB YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. (QNB INVEST) hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez. QNB INVEST yorumda adi geçebilecek şirket veya şirketlerin menkul kıymetlerini portföyünde bulundurabilir ve/veya bu şirketlere danışmanlık hizmetleri verebilir. QNB INVEST bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden, iletilmesinden, alınmasından ve saklanmasından sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve QNB INVEST’in görüşlerini yansıtmayabilir. Burada yer alan bilgilerin tümü veya bir kısmı QNB Invest’in yazılı izni olmadan çoğaltılamaz, yayınlanamaz veya üçüncü kişilerle paylaşılamaz.