BIST 100 Endeksi volatil bir haftayı daha geride bıraktı. Endeks son dönemde 8850-9200 bandı dahilinde dalgalanma gösteriyor. Endeks Cuma günü 9100 seviyesine doğru yönelse de, yeniden ani ve sert satış baskısı altında kaldı ve 8850 ana desteğinin altını test etti. Endeks gelen tepki alımları ile bu seviyenin üzerinde %1 değer kaybı ile günü tamamlamış oldu. Bankacılık endeksi ise %0,3 geri çekildi. Endekste bant hareketinin üst tarafına doğru yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirildiğini görmekteyiz. Endeksin ilk aşamada ana destek seviyesi olan 8850’nin üzerinde kalması kısa vadeli görünümde ilave bir bozulma olmaması ve geri çekilmenin ileri taşınmaması için öne çıkıyor. Endeks gün içerisinde 8850’nin altını test edebilir. Ancak önemli olan bu seviyenin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi. Aksi halde düzeltme hareketi devam edebileceğinde 8850 mevcut trade pozisyonları için stop loss olarak izlenebilir. Bu seviyenin altında ise 8750 sonraki destek konumunda. Diğer yandan; 9000 direncinin üzeri ise tepki yükselişi için öne çıkıyor. Endekste 9160 direncinin aşılması ise mevcut bandın yukarı tamamlanması, yeni bir yükselen trendin başlaması ve yükselişin sırasıyla direnç seviyelerine devamı için takip edilebilir. Perşembe günü TCMB ve ECB faiz kararını açıklayacak. TCMB beklentilere paralel önceki toplantılarında olduğu gibi politika faiz oranını %50’de sabit bırakmıştı. Karar metninde söyleme ilişkin değişiklik öne çıkmıştı. Ağustos’ta karar metninde enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağına yönelik ifade, son metinde enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası araçlarının etkili şekilde kullanılacağı şeklinde değişti. Metinde, para politikasındaki kararlı duruşun; yurt içi talepte dengelenme, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme vasıtası ile aylık enflasyonun ana eğilimini düşüreceği ve dezenflasyon sürecini güçlendireceği belirtildi. TCMB aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceğini söyledi. TCMB’nin bu ay da faizde değişikliğe gitmesi beklenmez iken, önümüzdeki aylar için olası faiz indirimine yönelik bir sinyal verip vermeyeceği takip edilecek. ECB, Eylül’de piyasa beklentileri doğrultusunda yılın ikinci faiz indirimine giderek mevduat faiz oranını 25 baz puan, refinansman ve marjinal borçlanma faiz oranlarını 60'ar baz puan indirdi. ECB mevduat faiz oranını %3,75'ten %3,50'e indirirken, refinansman ve marjinal borçlanma faizini sırasıyla %3,65 ve %3,90'a düşürmüş oldu. Böylece, Haziran ayı toplantısında hem refinansman faizi hem de marjinal fonlama faizi için Mart 2016'dan, mevduat faizi için ise Eylül 2019'dan bu yana ikinci indirim geldi. Enflasyonun hedef seviyelerine ulaşması nedeniyle 25’şer baz puanlık indirim gerçekleştirmesi bekleniyor.
BIST100:Endekste hafif alıcılı bir başlangıç bekliyoruz. 9100 seviyesine doğru tepki denemelerinde bulunan endeks 8850 ana desteğinin altını test etti. 8850 ana destek olup, endeksin bu seviyenin üzerinde kalması kısa vadeli görünümü için önemli. 9000’in üzeri yeniden bant hareketinin üst tarafı olan 9160 direncine yönelim için öne çıkıyor. 8850 mevcut trade pozisyonları için stop loss olarak takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde 8750 sonraki destek seviyesidir…
TL Bonolar:İçeride tahvil-bono faizleri Cuma günü yükseliş gösterdi. Gösterge tahvil faizi %42,40, 10 yıllık tahvil faizi ise %29,10 seviyesi civarında hareket ediyor. ABD tahvil faizleri yukarı yönlü hareketler gösteriyor. Gösterge tahvil faizinde %43,00, 10 yıllık tahvilde %30,00 destek seviyeleri olarak takip edilebilir…
USD/TL:Dolar kuru son dönemde 34,20-34,30 bandının alt tarafına doğru hareketler sergiliyor. Kur aşağı yönlü hareketlerde destek ile karşılaşırken, 34,30 direncine doğru yönelim gösteriyor. Kurda 34,20’nin üzerinde 34,30 direnç olarak izlenebilir. 34,10 ve 34,00 destekler olup, 34,00’ün üzerinde kısa vadeli görünüm güçlü görünüyor…
EUR/USD:Parite ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan enflasyon verileri sonrasında güç kaybına uğrayarak 1,09 desteğine doğru geri çekilmişti. Paritenin 1,09 desteğinin üzerinde kalması tepki hareketi ve dip oluşumu için öne çıkıyor. Aksi halde 1,0870 sonraki destek konumunda. 1,09’un üzerinde ise 1,0950 ve sonrasında 1,10 seviyeleri dirençler olarak takip edilebilir…
Yukarıda yapılan hiçbir yorum ve bilginin bütünlüğü, doğruluğu ve değişmeyeceği garanti edilemez. Burada yer alan bilgiler genel nitelikte olup yatırım danışmanlığı hizmeti kapsamında sunulmamaktadır. İfade edilen görüşler hiçbir şekilde ve surette alış veya satış teklifi olarak değerlendirilmemelidir. Bu bilgilerin ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından dolayı doğabilecek zararlardan QNB YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. (QNB INVEST) hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez. QNB INVEST yorumda adi geçebilecek şirket veya şirketlerin menkul kıymetlerini portföyünde bulundurabilir ve/veya bu şirketlere danışmanlık hizmetleri verebilir. QNB INVEST bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden, iletilmesinden, alınmasından ve saklanmasından sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve QNB INVEST’in görüşlerini yansıtmayabilir. Burada yer alan bilgilerin tümü veya bir kısmı QNB Invest’in yazılı izni olmadan çoğaltılamaz, yayınlanamaz veya üçüncü kişilerle paylaşılamaz.