BIST 100 Endeksi haftaya olumlu bir başlangıç yaptı. Endeks 11.000 direncine doğru yükseliş denemelerine devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içeride beklentilerin altında açıklanan ve sekiz ay sonrasında yıllık bazda ilk kez geri çekilen enflasyon verisinin ardından önümüzdeki dönem için TCMB’den faiz indirim beklentileri artış gösterdi. Buna paralel endeks banka hisseleri öncülüğünde kısa vadeli yükselen trendine başlarken, aynı zamanda 10.800’ün üzerinde üçgen sıkışmasını yukarı tamamlamış oldu. Endeks son durumda üçgen formasyonunun üzerinde olumlu bir seyir izliyor. Ve bu formasyon oluşumu da endekste önümüzdeki dönemde yükseliş potansiyeline işaret ediyor. Endeks ilk etapta 10.900’ün üzerinde 11.000 ve 11.088 olan tarihi zirve seviyesine doğru yükseliş gösterebilir. Daha uzun vadede ise üçgen formasyonunun üzerinde kalması ile birlikte bu oluşumun gereği olarak endekste önümüzdeki dönemde 12.000 seviyesine doğru yükselişin devamını bekleriz. 10.700 desteğinin üzerinde kısa vadeli yön yukarı görünüyor. 10.600 desteğinin üzerinde trade pozisyonları korunabilir. Bankacılık endeksinde son aylarda mevcut olan sıkışmanın direnci 16.000 seviyesinde bulunuyor. Dolayısıyla da bu seviyenin aşılması ile yükselişin ileri taşındığını görebiliriz. 15.000 desteğinin üzerinde ise olumlu görünüm devam ediyor. Perşembe günü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Fatih Karahan bir yabancı yatırım bankası tarafından İstanbul'da düzenlenecek yatırımcı toplantısına katılacak. Dolayısıyla da BIST, yabancı yatırımcılar ile temasların devam etmesine yönelik olumlu algılama ile hafta genelinde yukarı yönlü seyir izleyebilir. Ancak ara ara gün içerisinde destek ve direnç bölgeleri arasında dalgalanmalar da gösterebileceğini belirtelim. Diğer yandan 19 Temmuz’da Moody’s’ten not artırım beklentilerinin bulunduğunu vurgulayalım. Yabancı yatırımcılar ile toplantıların gerçekleşmesinin yanı sıra kredi not artırımlarının devam etmesi BIST’in performansı açısından olumlu. Yurtdışı piyasalara baktığımızda; ABD borsalarında yükselen trendde risk alma iştahı korunuyor. Fransa’da sol ittifak ilk sıraya yerleşirken, Macron ittifakı ikinci oldu, ilk turun birincisi aşırı sağ üçüncü sıraya geriledi. Ülkede koalisyonun kurulması bekleniyor. ABD tarafında; Fed Başkanı Powell’ın Eylül‘de faiz indirimi sinyali vermese de son enflasyon verilerinin epeyce bir iyileşmeye işaret ettiğini belirtmesi bu yıl Fed’den faiz indirim beklentilerinin güçlenmesini sağladı. Haftanın takviminde; bugün ve yarın Fed Başkanı Powell’ın komite yarıyıl sunumlarında enflasyon ve faiz indirimine yönelik açıklamaları merakla takip edilecek. Son dönemde ABD’de enflasyon verileri geri çekilirken, fiyatlar genel düzeyi hafif soğumaya işaret ediyor. Powell’ın enflasyon verilerinin seyrinin yanı sıra faiz indirime yönelik detay/ip ucu verip vermeyeceği önemli olacak. Perşembe günü ABD’de enflasyon verileri küresel piyasaların radarında bulunuyor. Cuma günü içeride cari işlemler dengesi verisi öne çıkıyor.
BIST100:Endekste hafif alıcılı bir başlangıç bekliyoruz. 11.000 direncine doğru yönelen endekste güçlü görünüm korunuyor. Endeks kısa vadeli üçgen sıkışmanın üzerinde hareket ediyor. 10.700 desteğinin üzerinde kısa vadeli yön yukarı görünüyor. 10.900’ün üzerinde ise 11.000 ve 11.088 olan tarihi zirve seviyesine doğru yükselişin devamını görebiliriz. 10.600 desteğinin üzerinde mevcut trade pozisyonları korunabilir görüşündeyiz…
TL Bonolar:İçeride tahvil-bono faizleri sakin bir seyir izledi. Gösterge tahvil faizi %39,80, 10 yıllık tahvil faizi ise %27,30 civarında hareket ediyor. ABD tahvil faizleri istihdam verilerinin ardından aşağı yönlü seyir izledi. Gösterge tahvil faizinde %40,50, 10 yıllık tahvilde %28,00 destek seviyeleri olarak takip edilebilir…
USD/TL:Doların son dönemde küresel çapta güç kaybetmesi gelişmekte olan ülke para birimlerine olumlu yansıdı. Dolar kuru yakın zamanda 33,00 olan psikolojik direnç seviyesinin üzerine yönelim sonrasında geçtiğimiz günlerde geri çekilme gösterdi. Kurda 32,50 ana destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin aşağı yönlü geçilmesi gevşeme eğiliminin ileri taşınması için önemli. 32,80 ara, 33,00 ana dirençler olarak öne çıkıyor…
EUR/USD:Parite Fed Başkanı Powell’ın enflasyona yönelik açıklaması ve düşüş gösteren bazı ABD verileri sonrasında kısa vadeli yükselen trendde hareket ediyor. ABD istihdam verilerinin ardından 1,08 desteğinin üzerinde görünüm sergileyen paritede kısa vadeli görünüm olumlu. 1,08 desteğinin üzerinde 1,09-1,0920 hedef bölgesini hedefliyor. 1,0760 ise ikincil destek konumunda. Powell’ın konuşması etkili olacaktır…
Yukarıda yapılan hiçbir yorum ve bilginin bütünlüğü, doğruluğu ve değişmeyeceği garanti edilemez. Burada yer alan bilgiler genel nitelikte olup yatırım danışmanlığı hizmeti kapsamında sunulmamaktadır. İfade edilen görüşler hiçbir şekilde ve surette alış veya satış teklifi olarak değerlendirilmemelidir. Bu bilgilerin ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından dolayı doğabilecek zararlardan QNB YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. (QNB INVEST) hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez. QNB INVEST yorumda adi geçebilecek şirket veya şirketlerin menkul kıymetlerini portföyünde bulundurabilir ve/veya bu şirketlere danışmanlık hizmetleri verebilir. QNB INVEST bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden, iletilmesinden, alınmasından ve saklanmasından sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve QNB INVEST’in görüşlerini yansıtmayabilir. Burada yer alan bilgilerin tümü veya bir kısmı QNB Invest’in yazılı izni olmadan çoğaltılamaz, yayınlanamaz veya üçüncü kişilerle paylaşılamaz.