ABD’de Temmuz ayı enflasyon verileri ağırlıklı olarak beklentilere paralel açıklandı. TÜFE aylık bazda %0,2 artış kaydetti. Yıllık manşet enflasyon %3,0’ten %2,9, çekirdek enflasyon ise %3,3’ten %3,2 seviyesine geriledi. Hafta içerisinde ise ABD’de Temmuz ayı ÜFE beklentilerin altında açıklanırken. Yıllık ÜFE ise %2,6’dan %2,2’ye geriledi. Veriler düşüşe işaret ettiğinden Eylül ayı için Fed’den faiz indirim beklentilerini desteklemiş oldu. Fed son aylarda enflasyonun %2’lik hedefe doğru daha fazla ilerleme sağladığını, enflasyon konusundaki güvenin artması halinde faiz indiriminin Eylül ayında masaya gelebileceğini açıklamıştı. Son durumda 25 ve 50 baz puan ile gevşeme beklentilerinin bulunduğunu belirtelim. Enflasyon verilerin ardindan para piyasalarindaki fiyatlamalarda, Fed’in Eylül’de politika faizini %64,5 ihtimalle 25 baz puan ve %35,5 ihtimalle 50 baz puan indireceği öngörüldü. İçeriye döndüğümüzde; BIST 100 Endeksi destek ve direnç bölgeleri arasında volatil bir seyir izliyor. Endeks son günlerde güne olumlu bir başlangıç yapsa da gün içerisinde güç kaybına uğruyor. Endeks açılış itibariyle yukarı tepki ile kısa vadeli dönüş işareti göstermesi sonrasında bu eğilimin ilerleyen işlemlerde kalıcı olamadığını gözlemliyoruz. Dolayısıyla endeks son dönemde yurtdışı borsalardan negatif ayrışıyor. Endeks dün tepki alımları ile 10.000 seviyesine doğru yükseliş sonrasında gelen satışlarla birlikte 9900 desteğinin altına geri çekildi. Böylece günü %0,9, bankacılık endeksi ise %0,8 oranında düşüşle tamamladı. Endeks geçtiğimiz haftadan bu yana 9700-10.200 bandında dalgalı seyir izliyor ve bu aralık içerisinde sıkışma gösteriyor. Endekste 9900 desteğinin aşağı kırılması ile bu seviye artık direnç haline geldi. 9900’ün yeniden aşılması tepki alımlarının ileri taşınması ve endeksin toparlanma göstermesi adına öne çıkıyor. 10.100 ilk planda direnç olarak izlenebilir. 9900 seviyesinin üzerinde 10.200 ana direnç seviyesine doğru yukarı yönlü potansiyel korunuyor olacak. 10.200 direncinin aynı zamanda sıkışma bandının üst bölgesine işaret ettiğini ve bu seviyenin aşılmasının endeksin geçtiğimiz hafta bıraktığı boşluğu tamamlaması adına önemli olduğunu belirtelim. Diğer yandan endeksin 9700 ana desteğinin üzerinde kalabilmesi aşağı yönlü hareketin ileri taşınmaması ve kısa vadeli görünümde ek bir bozulma olmaması için takip edilebilir. 9700’ün üzerinde kısa vadeli dip oluşumunun varlığından bahsetmeye devam edeceğiz. Dolayısıyla da 9700 desteğinin korunması ile trade amaçlı alım yapılabilir, mevcut trade pozisyonları korunabilir. Bankacılık endeksi ise yaşanan sert geri çekilmenin ardından haftaya tepki alımları ile başlamıştı. Bankacılık endeksi 13.000’ün üzerinde kalmaya devam ediyor. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde yukarı yönlü hareketin korunabileceğini söyleyebiliriz. 13.700 ve 14.000 ise dirençler olarak takip edilebilir. 13.000’in altında 12.800 ilk planda destek olarak öne çıkıyor.
BIST100:Endekste tepki alımları yukarı yönlü bir başlangıç bekliyoruz. Endeks 10.000 direncine doğru güç kaybederken, 9900 desteğinin altına geri çekildi. Endekste 9730-9700 bölgesi destek olarak takip edilebilir. 9700’ün üzerinde kalması bant hareketinin korunması ve görünümde ek bozulma gerçekleşmemesi adına önemli. 9900 ise direnç haline geldi. 9700 mevcut trade pozisyonları için stop loss olarak izlenebilir…
TL Bonolar: İçeride tahvil-bono faizleri karışık bir seyir izledi. Gösterge tahvil faizi %42,40, 10 yıllık tahvil faizi ise %28,70 civarında hareket ediyor. ABD tahvil faizleri TÜFE verisinin ardından geri çekildi. Gösterge tahvil faizinde %43,00, 10 yıllık tahvilde %29,00 destek seviyeleri olarak takip edilebilir…
USD/TL:Gelişmekte olan ülke para birimleri bu sabah dolar karşısında karışık bir seyir izliyor. Dolar kuru son dönemde ağırlıklı olarak 33,40-33,70 bandı içerisinde görünüm sergiliyor. Bu aralığın üst tarafına doğru yönelim gösteriyor. 33,60’ın üzerinde 33,70 direnç olarak takip edilebilir. 32,50 ve 33,40 destek seviyeleri konumunda…
EUR/USD:Parite ABD ÜFE verileri ile 1,0950 direncinin üzerine yönelim sonrasında TÜFE rakamlarının ardından 1,10’un üzerine yükseldi. Parite son bir yıllık alçalan trendinin üzerinde hareket ediyor. Dolayısıyla da uzun vadeli görünümün güçlendiğini söyleyebiliriz. Paritenin 1,0950 desteğinin üzerinde kalıcı olması kısa vadeli yükselen trendin ve yukarı yönlü hareketin devamı adına öne çıkıyor. 1,11 ise sonraki direnç olarak takip edilebilir…
Yukarıda yapılan hiçbir yorum ve bilginin bütünlüğü, doğruluğu ve değişmeyeceği garanti edilemez. Burada yer alan bilgiler genel nitelikte olup yatırım danışmanlığı hizmeti kapsamında sunulmamaktadır. İfade edilen görüşler hiçbir şekilde ve surette alış veya satış teklifi olarak değerlendirilmemelidir. Bu bilgilerin ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından dolayı doğabilecek zararlardan QNB YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. (QNB INVEST) hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez. QNB INVEST yorumda adi geçebilecek şirket veya şirketlerin menkul kıymetlerini portföyünde bulundurabilir ve/veya bu şirketlere danışmanlık hizmetleri verebilir. QNB INVEST bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden, iletilmesinden, alınmasından ve saklanmasından sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve QNB INVEST’in görüşlerini yansıtmayabilir. Burada yer alan bilgilerin tümü veya bir kısmı QNB Invest’in yazılı izni olmadan çoğaltılamaz, yayınlanamaz veya üçüncü kişilerle paylaşılamaz.