BIST 100 Endeksi geçtiğimiz hafta 8700 desteğinin altına geri çekilme denemelerinde bulunması sonrasında bu seviye civarından yukarı tepki gösterdi. Dolayısıyla da endeks 8700 seviyesinde kısa vadeli dip oluşum çabası sergiliyor. Endeks Cuma günü 8800 seviyesinin altına yönelmesi sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarının ardından artıya geçti. Mehmet Şimşek; BIST 50'deki açığa satış yasağını kaldırmayı değerlendirdiklerini açıkladı. Endeks günü 8850 direncinin üzerinde %0,4 oranında yükselişle tamamladı. Endeks son durumda kısa vadeli sıkışma içerisinde teknik olarak olumlu bir seyir izliyor. Hatırlanacağı üzere endeks; bu yıl Mart ayında 8700’den bulduğu destek ile orta vadeli yükselen trend hareketini başlatmıştı. 8700 son yedi ayın önemli desteği olduğundan dolayı endeksin bu seviyenin üzerinde tutunması önemli. 8700’ün üzerinde kaldığı sürece endekste kısa vadeli dip oluşumundan bahsedebiliriz. 8850-9200 ise daha önceki bant aralığı olduğundan endeksin bu bölge içerisine girmesi yükselişin devamı adına öne çıkıyor. 8850’nin üzerinde 9000 ve 9200 hedef dirençlerine doğru yükseliş görebiliriz. 9000’in aşılması ise son dönemde oluşan kısa vadeli alçalan kanalın yukarı tamamlanması ve görünümün güçlenmesi için öne çıkıyor. 8700 destek ve stop loss olmak üzere trade amaçlı alım yapılabilir, trade pozisyonları korunabilir ve trade fırsatları değerlendirilebilir görüşündeyiz. Bankacılık endeksi ise bir kez daha 12.000 seviyesinin üzerine yükseldi. Bankacılık endeksi son durumda kısa vadeli sıkışma içerisinde hareket ediyor. 11.700 desteğinin üzeri kısa vadeli dip oluşumu için takip edilebilir. 12.000’in üzerinde 12.300 direnç seviyesi olarak korunuyor. 12.300 direncinin üzeri ise kısa vadeli yükselen trendin başlaması adına izlenebilir. Yurt içi piyasalar bugün yarım gün, yarın ise tam gün kapalı olduğundan, Çarşamba günü piyasaların açılması ile endekste hareketlilik artabilir. Mehmet Şimşek’in diğer açıklamalarına değinecek olursak; KOBİ'lerin istihdamını korumak için gerekirse destek vereceklerini de belirtti. Mehmet Şimşek ayrıca; para politikasının gecikmeli etkisinin devreye girmeye başladığını, daha destekleyici gelirler politikası dezenflasyon sürecini hızlandıracağını, firmaların fiyatlama davranışının iyileşmeye başladığını ifade etti. Haftanın gündemine baktığımızda; Çarşamba günü ABD’de ADP özel sektör istihdamı, Euro Bölgesi ve ABD’de GSYH büyümesi, Perşembe günü ABD’de kişisel tüketim harcamaları enflasyonu, Cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Cuma günü ise S&P’nin Türkiye ile ilgili kredi not ve görünüm değerlendirmesi piyasaların takibinde olacak. Kuruluşun Türkiye’nin kredi notunda artırım gerçekleştirme olasılığını değerlendiriyoruz. Bu yöndeki beklentiler bu hafta BIST’te yukarı yönlü hareketlere neden olabilir.
BIST100:Endekste yukarı yönlü bir başlangıç bekliyoruz. Endeks 8850 desteğinin altını test etmesi sonrasında yeniden bu seviyenin üzerine yükseldi. 8850 seviyesi endeksin yeniden 8850-9200 bant aralığında seyir izlemesi için öne çıkıyor. 9000 sonraki direnç iken, bu seviyenin üzeri kısa vadeli alçalan kanalın yukarı tamamlanması için önemli. 8700 ana desteğinin üzerinde mevcut trade pozisyonları korunabilir ve trade amaçlı alım yapılabilir…
TL Bonolar:İçeride tahvil-bono faizleri Cuma günü hafif yükseliş gösterdi. Gösterge tahvil faizi %43,00, 10 yıllık tahvil faizi ise %30,30 seviyesi civarında hareket ediyor. ABD tahvil faizleri yükseliş sergiliyor. Gösterge tahvil faizinde %43,60, 10 yıllık tahvilde %31,00 destek seviyeleri olarak takip edilebilir…
USD/TL:Dolar kuru 34,20-34,30 bandının üst tarafında yukarı yönlü harekette bulunuyor. Kurda 34,30 önemli direnç olarak korunuyor. 34,30’un üzerinde sonraki direnç 34,40 seviyesine işaret ediyor. 34,20 ise kısa vadeli destek konumunda. Kur ara ara 34,20’nin altına geri çekilse de kalıcı olmakta zorlanıyor...
EUR/USD:ECB’nin faiz indirim kararının yanı sıra ABD’de başkanlık seçimlerine yönelik beklentiler ile düzeltme hareketine devam eden parite 1,08 desteğinin altına geri çekilmişti. 1,0760 seviyesinde göstergeler aşırı satım bölgesine gerilemişken, parite kısa vadeli dip oluşum çabası gösteriyor. Parite son durumda 1,08’in üzerinde kalıcı olmakta zorlanıyor. 1,08’in aşılması 1,09 direncine tepki açısından takip edilebilir. 1,0760 ise ana destek seviyesidir…
Yukarıda yapılan hiçbir yorum ve bilginin bütünlüğü, doğruluğu ve değişmeyeceği garanti edilemez. Burada yer alan bilgiler genel nitelikte olup yatırım danışmanlığı hizmeti kapsamında sunulmamaktadır. İfade edilen görüşler hiçbir şekilde ve surette alış veya satış teklifi olarak değerlendirilmemelidir. Bu bilgilerin ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından dolayı doğabilecek zararlardan QNB YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. (QNB INVEST) hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez. QNB INVEST yorumda adi geçebilecek şirket veya şirketlerin menkul kıymetlerini portföyünde bulundurabilir ve/veya bu şirketlere danışmanlık hizmetleri verebilir. QNB INVEST bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden, iletilmesinden, alınmasından ve saklanmasından sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve QNB INVEST’in görüşlerini yansıtmayabilir. Burada yer alan bilgilerin tümü veya bir kısmı QNB Invest’in yazılı izni olmadan çoğaltılamaz, yayınlanamaz veya üçüncü kişilerle paylaşılamaz.