BIST 100 Endeksi gün içerisinde dalgalı seyirle dip oluşum çabasına devam ediyor. Endeks 10.600 desteğinin altını test etse de gelen tepki alımları ile 10.700 direncinin üzerine yükseldi. Endeks günü 10.678 seviyesinde %0,2 oranında yükselişle tamamladı. Bankacılık endeksi ise %1,9 oranında yükselişle BIST 100 Endeksi’ni destekledi. Endeks seans içi grafikte ikili dip oluşum eğilimi ile görünümünü olumlu hale getirdi. Endekste 11.000 civarından başlayan düzeltme hareketi sonrasında artık destek bulma eğiliminin hâkim olduğunu görmekteyiz. 10.600-10.580 bant aralığının kısa vadeli dip olduğunu düşünmekteyiz. 10.700 ise direnç olarak korunuyor. Endeks gün içerisinde 10.700 direncini aşarak alçalan trendinin üzerine yükselerek kısa vadeli görünümünü güçlendirebilir. Seans içi görünümde gerçekleşen ikili dip formasyonunun endeksin günlük grafikte yükselişini ileri taşıması için işaret olarak görüyoruz. Dolayısıyla da endeksin 10.700’ün üzerinde yeniden 10.800 ve 11.000 dirençlerine doğru yükseliş göstermesini bekliyoruz. 10.600 desteğinin üzerinde mevcut trade pozisyonların korunmasını ve trade fırsatlarının değerlendirilmesini öneriyoruz. 10.700’ün üzerinde yeni bir yükselen trend başlayacağından ek alım yapılabilir görüşündeyiz. Bankacılık endeksi ise 15.000 desteğinin üzerinde dip oluşumunun ardından kısa vadeli alçalan kanalın üzerinde yeni bir yükselen trende başladı. 15.400’ün üzerinde bankacılık endeksi yükselişin ilk etapta 16.000 direncine doğru devam ettirebilir. CDS’imizin son yılların en düşük seviyesine gerilemesi BIST’in performansı açısından pozitif. BIST’te yükselen trendeki rekor tazeleme eğiliminin ardından ara ara yaşanabilecek geri çekilmeler endeksin güç toplaması için olağan ve sağlıklı bir durum olarak değerlendirilebilir. Önümüzdeki dönem için kredi derecelendirme kuruluşlarından not artırım adımlarının devam etmesine yönelik beklentilerin mevcut olduğunu belirtelim. TL varlıklara yabancı ilgisi devam ediyor. Orta vadeli olarak endekste görünümün güçlü ve yönün yukarı olduğunu düşünüyoruz. Endeksin teknik olarak içerisinde bulunduğu görünüm önümüzdeki dönemde/aylarda ara ara düzeltmeler ile yukarı yönlü seyrine devam edeceğine işaret ediyor. Buna paralel endeksin teknik olarak geçtiğimiz aylarda oluşturduğu formasyonun gereği olarak vadeler itibarıyla 12.000 ve 15.000 hedeflerine doğru yönelim gösterebileceğini düşünüyoruz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; uyguladıkları politikalarla düşen risk priminin hem kamunun hem özel sektörün dış borçlanma maliyetlerini azalttığını ve dış finansmana erişimini de kolaylaştırdığını belirtti. Yurtdışı ajandada, Cuma günü ABD’de kişisel tüketim harcamaları enflasyonu öne çıkıyor. Aylar sonrasında Nisan’da düşüş gösteren diğer ABD enflasyon verilerinin ardından gözler kişisel tüketim harcamaları enflasyonuna çevrilecek.
BIST100:Endekste hafif alıcılı bir başlangıç bekliyoruz. 10.600 desteğinin altını test eden endeks yeniden bu seviyenin üzerine tepki gösterdi. 10.700 direncinin üzerinde endekste kısa vadeli görünüm güçleniyor olacak. Bu durumda 10.800 ve 11.000 hedef dirençler olarak takip edilebilir. 10.600-10.580 destek aralığı ise kısa vadeli dip olarak izlenebilir. Bu bölgenin üzerinde mevcut trade pozisyonları korunabilir…
TL Bonolar:İçeride tahvil-bono faizleri dün de geri çekildi. Gösterge tahvil faizi %41,50, 10 yıllık tahvil faizi ise %27,70 civarında hareket ediyor. Yabancılar son dönemde TL tahvillerde alım yönünde pozisyonlanma gerçekleştiriyor. ABD tahvil faizleri yaşanan yükselişin ardından hafif geri çekildi. Gösterge tahvil faizinde %42,30, 10 yıllık tahvilde %28,50 destek seviyeleri olarak takip edilebilir…
USD/TL:Dolar kuru son dönemde 32,20 civarında hareket ederken, bu seviyenin altında kalmakta zorlanıyor. Ancak son dönemde kısa vadede TL lehine eğiliminin hâkim olduğunu belirtelim. CDS’teki düşüş, rezervlerdeki artış gibi gelişmeler olumlu yansıyor. 32,00 olan psikolojik desteğin kalıcı şeklide aşağı yönde geçilmesi TL’de toparlanmanın devamı için önemli. 32,20’nin üzerinde 32,30 ve 32,40 direnç konumunda…
EUR/USD:ECB’den faiz indirim beklentilerine ve Fed üyelerinin nispeten şahinvari açıklamalar yapmasına rağmen parite destek seviyelerini korumaya devam ediyor. Buna paralel parite 1,08 desteğine doğru geri çekilmelerde yukarı tepki gösteriyor. 1,08 desteğinin üzerinde yukarı yönlü trendde görünümün olumlu olduğunu söyleyebiliriz. 1,09 direnci ise yukarı tepkinin devamı için öne çıkıyor…
Yukarıda yapılan hiçbir yorum ve bilginin bütünlüğü, doğruluğu ve değişmeyeceği garanti edilemez. Burada yer alan bilgiler genel nitelikte olup yatırım danışmanlığı hizmeti kapsamında sunulmamaktadır. İfade edilen görüşler hiçbir şekilde ve surette alış veya satış teklifi olarak değerlendirilmemelidir. Bu bilgilerin ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından dolayı doğabilecek zararlardan QNB YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. (QNB INVEST) hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez. QNB INVEST yorumda adi geçebilecek şirket veya şirketlerin menkul kıymetlerini portföyünde bulundurabilir ve/veya bu şirketlere danışmanlık hizmetleri verebilir. QNB INVEST bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden, iletilmesinden, alınmasından ve saklanmasından sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve QNB INVEST’in görüşlerini yansıtmayabilir. Burada yer alan bilgilerin tümü veya bir kısmı QNB Invest’in yazılı izni olmadan çoğaltılamaz, yayınlanamaz veya üçüncü kişilerle paylaşılamaz.